Υλικά:
- 175γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 175γρ ζάχαρη
- 175γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- Μαρμελάδα φράουλα
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ του βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη
- Ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ατομικά φορμάκια για κέικ σε σχήμα καρδιάς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
- Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν,ξεφορμάρουμε,τα κόβουμε στην μέση με ένα καλό,κοφτερό μαχαίρι,τα αλείφουμε με μαρμελάδα και τα κλείνουμε με το άλλο κομμάτι
- Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη
Η βασική συνταγή για κέικ ειναι από το http://www.pastrychef.gr/