Υλικά:
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 2/3 κούπας σπορέλαιο
- 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
- 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 1/2 κ.γ κανέλα
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι,την σόδα,το γαρύφαλλο και την κανέλα
- Χτυπάμε στο μπλέντερ ή με το μίξερ για 1 λεπτό την ζάχαρη,με το σπορέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού
- Το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι,προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 28 εκ περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 1 ώρα περίπου
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Πηγή συνταγής: Βέφα Αλεξιάδου