Φανουρόπιτα

0
1466

Υλικά:

  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 2/3 κούπας σπορέλαιο
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 1/2 κ.γ κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι,την σόδα,το γαρύφαλλο και την κανέλα
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ ή με το μίξερ για 1 λεπτό την ζάχαρη,με το σπορέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού
  • Το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι,προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 28 εκ περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 1 ώρα περίπου
  • Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Πηγή συνταγής: Βέφα Αλεξιάδου