Υλικά:
- 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ βούτυρο
- 4 αυγά
- φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,το 1/2 φλ. ζάχαρη,το βούτυρο και την φλούδα λεμονιού
- Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει
- Μόλις δέσει το μείγμα μας αποσύρουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και βγάζουμε την φλούδα λεμονιού
- Χτυπάμε τα αυγά,με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το σιμιγδάλι όσο ακόμα είναι ζεστό,ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα
- Βουτυρώνουμε ενα ταψί ή πυρέξ 30 εκ,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
- Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα