Μοιάζουν με κρουασανάκια αλλά δεν είναι!Ειναι μπισκοτάκια με μήλο,κανέλα και καρύδια και είναι πολύ δημοφιλή στην γειτονική μας Τουρκία.
Η Νίκη Τσαρνα λοιπόν απο την στιγμή που τα δοκίμασε τα φτιάχνει συνεχώς.Είναι εύκολα στην παρασκευή και πάρα πολύ νόστιμα!
Υλικά:
Για την ζύμη
- 250γρ μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μισό μισό)
- 3 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
- 2 κ.σ γιαούρτι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια ή λίγο ξύσμα λεμονιού
Για την γέμιση
- 3 μήλα
- 1 κ.γ κανέλα
- 4-5 κ.σ χοντροκομμένα καρύδια
- 1/2-1 φλ. τσαγιού ζάχαρη(ανάλογα τα γούστα)
- 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες(προαιρετικά)
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,το μπέικιν,την ζάχαρη άχνη,το γιαούρτι,την βανίλια ή το ξύσμα και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και να έχουμε ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι
- Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης
- Χωρίζουμε το ζυμάρι στα τρία.Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο(όχι πολύ λεπτό)
- Το κόβουμε στα 2,μετά στα 4 και τέλος στα 8 κομμάτια σαν πίτσα
- Βάζουμε στο φαρδύ μέρος κάθε τριγώνου λίγη γέμιση και το τυλίγουμε όπως τα κρουασάν
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσουν
- Βγάζουμε απο το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Πηγή συνταγής: yemek tarifleri