Donuts

0
1433

Υλικά:

  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120γρ ζάχαρη
  • 1 κ.σ λιωμένο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 80γρ γάλα
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ/γ αλάτι
  • 1/4 κ.γ κανέλα
  • 1/8 κ.γ μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το μισό αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν ένα χυλός
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να κολλάει ελάχιστα στα χέρια
  • Αλευρώνουμε ελαφρά την ζύμη μας και την ανόιγουμε σε ενα παχύ φύλλο 1 εκ περίπου
  • Με ένα ποτήρι κόβουμε σε κύκλους και με ένα καπάκι μπουκαλιού αφαιρούμε ζυμάρι απο το κέντρο κάθε κύκλου για να γίνουν δαχτυλίδια
  • Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και απο τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
  • Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το πολύ λάδι και όσο είναι ακόμα ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας ή τα πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική