Υλικά:
- 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120γρ ζάχαρη
- 1 κ.σ λιωμένο βούτυρο
- 1 αυγό
- 80γρ γάλα
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ/γ αλάτι
- 1/4 κ.γ κανέλα
- 1/8 κ.γ μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το μισό αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν ένα χυλός
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να κολλάει ελάχιστα στα χέρια
- Αλευρώνουμε ελαφρά την ζύμη μας και την ανόιγουμε σε ενα παχύ φύλλο 1 εκ περίπου
- Με ένα ποτήρι κόβουμε σε κύκλους και με ένα καπάκι μπουκαλιού αφαιρούμε ζυμάρι απο το κέντρο κάθε κύκλου για να γίνουν δαχτυλίδια
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και απο τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
- Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το πολύ λάδι και όσο είναι ακόμα ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας ή τα πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική