Υλικά:
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ.γ μπέικιν
- 12 κ.σ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 4 βανίλιες σκόνη
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
- Χρωματιστή τρούφα για πασπάλισμα
Για την βουτυρόκρεμα
- 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ γάλα
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη
- 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέ την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα
- Χωρίζουμε το μείγμα σε μπολ ανάλογα πόσα χρώματα θα χρησιμοποιήσουμε
- Προσθέτουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε μπολ και ανακατεύουμε καλά
- Τοποθετούμε καραμελόχαρτα στα ειδικά ταψάκια και γεμίζουμε τα 2/3 με το μείγμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 20 λεπτά περίπου
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την μαργαρίνη,προσθέτουμε το γάλα,την βανίλια και σταδιακά την ζάχαρη άχνη
- Μόλις κρυώσουν τα κεκάκια τοποθετούμε την βουτυρόκρεμα με κορνέ σε διάφορα σχέδια και πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα
Tip:Αν θέλουμε να φτιάξουμε και κόκκινα cupcakes στο μείγμα αυτό εκτός απο το χρώμα θα προσθέσουμε και 1-2 κουταλάκια κακάο για να μην μας βγει ροζ