Υλικά:
- 250γρ μπισκότα τύπου digestive αλεσμένα στο μούλτι
- 125γρ βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 600γρ τυρί κρέμα Philadelphia
- 250γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντυγί
- 1/3 φλ τσαγιού χυμό λεμονιού
- 1/2 κιλό φράουλες
- 2κ.σ ξύσμα λεμονιού
- 2κ.σ καυτό νερό
- 2κ.σ κρύο νερό
- 3 φυλλαράκια ζελατίνη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα συμπαγές
- Στον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας στρώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα του μπισκότου
- Λιώνουμε την ζελατίνη σε 2 κ.σ κρύο νερό.Προσθέτουμε το καυτό νερό,τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε
- Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το τυρί με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε την ζελατίνη και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες
- Στολίζουμε όλη την επιφάνεια με τις φράουλες και σερβίρουμε