Υλικά:
- 500γρ κέικ βανίλια ή σοκολάτα
- 1 φακελάκι έτοιμο γλάσο σοκολάτας με 30γρ βούτυρο ή 5 κ.σ μερέντα
- 200γρ σοκολάτα γάλακτος
- 200γρ λευκή σοκολάτα
- ξυλάκια για σουβλάκια ή ειδικά στικάκια για γλειφιτζούρια
- μικρά ζαχαρωτά,χρωματιστή τρούφα,καρύδα κλπ για διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια ή με την βοήθεια μπλέντερ το κέικ
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το έτοιμο γλάσο σοκολάτας και το ανακατεύουμε με 30γρ βούτυρο
- Ρίχνουμε το γλάσο ή την μερέντα μέσα στο μπολ με το τριμμένο κέικ
- Τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας μέχρι να ενσωματωθούν
- Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 30 λεπτά
- Λιώνουμε τις σοκολάτες και τις βάζουμε σε δυο μπολάκια
- Παίρνουμε τα ξυλάκια(εχουμε κόψει πρώτα την μύτη) ή στικ,βουτάμε την άκρη στην σοκολάτα και τα βυθίζουμε στα μπαλάκια
- Βουτάμε τα μπαλάκια μας στις λιωμένες σοκολάτες,στραγγίζουμε καλά και πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα
- Τα τοποθετούμε σε ένα κομμάτι φελιζόλ και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά