Υλικά:
Για την βάση
- 250γρ σοκολατένια μπισκότα
- 100γρ βούτυρο
- 2 κ.σ λικέρ της αρεσκείας σας(προαιρετικα)
Για την κρέμα
- 3 ώριμες μπανάνες
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 300ml κρέμα γάλακτος
- κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο όπως ειναι με το κουτί του,την γεμίζουμε νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα.Στο διάστημα αυτο αν χρειαστει προσθέτουμε νερο ωστε το γάλα να ειναι πάντα σκεπασμένο
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι,τα ενώνουμε με το βούτυρο,προσθέτουμε το λικερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια μάζα(Αν βάλουμε λικέρ αφαιρούμε 2 κ.σ απο το βούτυρο)
- Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή κουμπωτή φόρμα 24 εκ,στρώνουμε καλά το μείγμα του μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
- Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φετούλες,τις τοποθετούμε πάνω στην βάση μπισκότο και περιχύνουμε με την καραμέλα
- Τέλος από πάνω στρώνουμε την σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα