Είναι ίσως το πιο έυκολο και αρωματικό κέικ πορτοκαλιού που έχω δοκιμάσει.Και πως να μην είναι αρωματικό αφού περιέχει 1 ολόκληρο πορτοκάλι λιωμένο στο μούλτι!Την συνταγή την βρήκα απο μια μαμαδοφίλη στο γκρουπ “Ελληνίδες μαμάδες” του facebook εδώ και πολύ καιρό.Το ετοίμασα λοιπόν σήμερα και ενθουσιάστηκα απο το αποτέλεσμα!
Υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 πορτοκάλι ολόκληρο ακέρωτο
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το πορτοκάλι καλά,το κόβουμε στην μέση,,ελέγχουμε για κουκούτσια και το λιώνουμε στο μούλτι όπως είναι με την φλούδα
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο,την βανίλια,το λιωμένο πορτοκάλι και το αλέυρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό
- Βγάζουμε απο τον φούρνο,μόλις κρυώσει λίγο ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη