Υλικά:
- 250γρ αλεύρι
- 125γρ μαργαρίνη
- 125γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 8γρ μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Μερέντα ή μαρμελάδα
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
- Ζάχαρη άχνη και τρούφα για το πασπάλισμα(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαργαρίνη,το γιαούρτι,το μπέικιν,το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι μας
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι μας με την βοήθεια ενος πλάστη σε κύκλο και με ένα μαχαίρι τον χωρίζουμε σε 8 κομμάτια
- Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι,του βάζουμε 1 κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα και το τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από την φαρδιά πλευρά
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα,τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τρούφα