Υλικά:
- 12 αγκινάρες(φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- 4 καρότα σε ροδέλες
- 4-5 μεγάλες πατάτες
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αν οι αγκινάρες μας είναι φρέσκες τις καθαρίζουμε,αφαιρώντας το κοτσάνι τους και τα εξωτερικά φύλα
- Κόβουμε τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα,με ένα μαχαίρι βγάζουμε το χνούδι τους και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με τον χυμό των λεμονιών και νερό για να μην μαυρίσουν
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια
- Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά
- Ρίχνουμε τις αγκινάρες,τα καρότα,τον άνηθο,αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε συμπληρώνουμε λίγο λεμόνι
- Προσθέτουμε ζεστό νερό ,τόσο ώστε να σκεπάζονται οι αγκινάρες και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά