Καλασούνα Φολεγάνδρου

Πιτες/Πιτσες/Ταρτες, Συνταγες

Υλικά:

Για το φύλλο

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 250ml χλιαρό νερό
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 110ml ελαιόλαδο
Για την γέμιση
  • 250γρ φέτα
  • 150γρ μυζήθρα μαλακή
  • 2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 αυγά
  •  αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

  • Σε ενα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,την μαγιά,το χλιαρό νερό,το λάδι,το αλάτι και ζυμώνουμε.Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά
  • Σε ενα αλλο μπολ βάζουμε τα αυγά,τα ανακατεύουμε αλαφρά για να σπάσουν και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τυριά σε πολύ μικρά κομματάκια
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το χέρι μας όλα μαζί καλά μέχρι να ενσωματωθούν
  • Κόβουμε το ζυμάρι στα δυο,αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε με τον πλάστη το πρώτο φύλλο,σε μέγεθος τέτοιο που να προεξέχει απο το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.Λαδώνουμε ενα μέτριου μεγέθους πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε το φύλλο
  • Προσθέτουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά με την βοήθεια ενός κουταλιού
  • Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο σε τέτοιο μέγεθος ώστε να μπει ακριβώς μέσα στο πυρέξ
  • Κλείνουμε την πίτα μας διπλώνοντας το απο κάτω φύλλο μέχρι να ενωθεί με το απο πάνω
  • Χαράσουμε την πίτα με ενα κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς
Tip: Τα κρεμμύδια μπορούμε για λίγα λεπτά να τα μαράνουμε στο τηγάνι με λίγο νερό πριν τα ανακατέψουμε με το τυρί
Διαβάστε περισσοτερα

0 comments

Leave a Reply