Ζύμη για κρέπες νηστίσιμες

0
2792

Υλικά:

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2-2 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 5 κ.γ μπέικιν
  • 6 κ.σ σπορέλαιο + λίγο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τις γλυκές κρέπες μπορούμε να προσθέσουμε 1 βανίλια και 1 τσιμπιά κανέλα

Εκτέλεση:


  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά  μέχρι να πετύχουμε ένα λείο και ομοιογενή χυλό
  • Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • Βάζουμε 1/2 κ.σ σπορέλαιο ένα μικρό τηγάνι με μια μικρή κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα
  • Γυρίζουμε λίγο το τηγάνι ολόγυρα ώστε ο χυλό να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να γίνει η κρέπα στρογγυλή και ισοπαχής
  • Μόλις ψηθεί από την μια πλευρά την γυρίζουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή πετώντας την στον αέρα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά