Υλικά:
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2-2 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κ.σ ζάχαρη
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 5 κ.γ μπέικιν
- 6 κ.σ σπορέλαιο + λίγο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τις γλυκές κρέπες μπορούμε να προσθέσουμε 1 βανίλια και 1 τσιμπιά κανέλα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να πετύχουμε ένα λείο και ομοιογενή χυλό
- Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- Βάζουμε 1/2 κ.σ σπορέλαιο ένα μικρό τηγάνι με μια μικρή κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα
- Γυρίζουμε λίγο το τηγάνι ολόγυρα ώστε ο χυλό να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να γίνει η κρέπα στρογγυλή και ισοπαχής
- Μόλις ψηθεί από την μια πλευρά την γυρίζουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή πετώντας την στον αέρα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά