Υλικά:
- Φρυγανιές
- 550γρ γάλα φρέσκο
- 5-6 κ.σ ζάχαρη
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
- καρυδόψυχα τριμμένη ή αμύγδαλο φιλέ
για την σαντιγύ
- 1 φάκελο Garni
- 200γρ γάλα
για το σιρόπι
- 11/2 κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
- Σε ενα κατσαρολάκι βράζουμε για 1-2 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι
- Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, τις περιχύνουμε με το μισό σιρόπι και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το άνθος αραβοσίτου,την ζάχαρη ,το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατευοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα
- Σκεπάζουμε τις φρυγανιές με την κρέμα,βάζουμε άλλη μια στρώση φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε πάλι με λίγη κανέλα
- Χτυπάμε με το μίξερ τον περιεχόμενο του φακέλου Garni με το γάλα μέχρι να γίνουν σαντιγί και την απλώνουμε πάνω απο την κρέμα
- Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα ή το αμύγδαλο φιλέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε