Ελαφρύ,πεντανόστιμο,πολύ εύκολο να φτιαχτεί και οικονομικότατο!Δοκιμάστε το!
Υλικά:
- Φρυγανιές
- 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα(αν δεν βρίσκετε παίρνετε βανίλια και συμπληρώνετε 2 κ.σ κακάο)
- 400γρ γάλα φρέσκο
- 1κονσέρβα morfat κρύα
- Λίγη ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
- Αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα νερό
- Λίγο κονιάκ(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τα 400 γρ γάλα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει(αν πάρουμε με γεύση βανίλια προσθέτουμε και το κακάο)
- Σε ένα μπολ βάζουμε την morfat και χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να αφρατέψει προσθέτοντας λίγη ζάχαρη άχνη ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την σαντιγί
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη με το νερό
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ
- Στρώνουμε στον πάτο ενός μικρού πυρέξ φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με κανέλα
- Στρώνουμε την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής,από πάνω άλλη μια στρώση φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε και ξαναπασπαλίζουμε με κανέλα
- Τελείωνουμε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής,από πάνω στρώνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε