Υλικά
- 175γρ μαργαρίνη
- 175γρ βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 1-2 δόσεις στιγμιαίου καφέ
- 1 κουταλάκι κονιάκ
- 1 δόση έτοιμη σαντιγί
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας την μαργαρίνη, το βούτυρο, την ζάχαρη και τους κρόκους (συν 1-2 κουταλάκια από τον στιγμιαίο καφέ για να πάρει άρωμα) για αρκετή ώρα στο μίξερ, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Στρώνουμε σε τετράγωνο σκεύος (για ψυγείο) μία στρώση μπισκότα, αφού πρώτα έχουμε βουτήξει ένα-ένα στον στιγμιαίο καφέ.
- Κάνουμε μια λεπτή σε πάχος επάλειψη με κρέμα.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να κάνουμε 6 τουλάχιστον στρώσεις μπισκότου.
- Πάνω από την τελευταία στρώση μπισκότου, βάζουμε την σαντιγί και διακοσμούμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένη σοκολάτα.
- Βάζουμε το μπισκοτογλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε
Tips
1)Αν πρόκειται να το φάνε παιδιά,αντικαταστήστε τον καφέ με κακάο
2)Μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές κονιάκ στην κρέμα,για έξτρα άρωμα