Το μπισκοτογλυκό της Ιωάννας

0
4405
Υλικά
  • 175γρ μαργαρίνη
  • 175γρ βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1  φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1-2 δόσεις στιγμιαίου καφέ
  • 1 κουταλάκι κονιάκ
  • 1 δόση έτοιμη σαντιγί

 


Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας την μαργαρίνη, το βούτυρο, την ζάχαρη και τους κρόκους (συν 1-2 κουταλάκια από τον στιγμιαίο καφέ για να πάρει άρωμα) για αρκετή ώρα στο μίξερ, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
  •  Στρώνουμε σε τετράγωνο σκεύος (για ψυγείο) μία στρώση μπισκότα, αφού πρώτα έχουμε βουτήξει ένα-ένα στον στιγμιαίο καφέ.
  • Κάνουμε μια λεπτή σε πάχος επάλειψη με κρέμα.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να κάνουμε 6 τουλάχιστον στρώσεις μπισκότου.
  • Πάνω από την τελευταία στρώση μπισκότου, βάζουμε την σαντιγί και διακοσμούμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένη σοκολάτα.
  • Βάζουμε το μπισκοτογλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε

Tips 
1)Αν πρόκειται να το φάνε παιδιά,αντικαταστήστε τον καφέ με κακάο 
2)Μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές κονιάκ στην κρέμα,για έξτρα άρωμα