Υλικά
- 2 πακέτα σαβαγιάρ
- 500γρ τυρί μασκαρπόνε
- 4 κρόκοι αυγών
- 4 ασπράδια αυγών για την μαρέγκα
- 6 σφινάκια αμαρέτο
- 10 φλιτζανάκια καφέ εσπρέσο
- 150γρ ζάχαρη
- κακάο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο,τον ανακατεύουμε με το μισό αμαρέτο και τον αφήνουμε να κρυώσει
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα
- Σε ένα άλλο λεκανάκι χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη,μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αμαρέτο και το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα
- Τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά για να μην μας ξεφουσκώσει
- Βουτάμε το ένα πακέτο σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ
- Από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα και κοσκινίζουμε μια στρώση κακάο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ-κρέμα και τελειώνουμε με μια στρώση κακάο
- Βάζουμε το τιραμισού πριν σερβίρουμε για 4 ώρες στο ψυγείο
Δείτε εδώ πως μπορούμε να παστεριώσουμε τα αυγά