Τιραμισού

0
5679

Υλικά

  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • 500γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών για την μαρέγκα
  • 6 σφινάκια αμαρέτο
  • 10 φλιτζανάκια καφέ εσπρέσο
  • 150γρ ζάχαρη
  • κακάο
Εκτέλεση


    • Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο,τον ανακατεύουμε με το μισό αμαρέτο και τον αφήνουμε να κρυώσει
    • Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα
    • Σε ένα άλλο λεκανάκι χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη,μέχρι να αφρατέψουν
    • Προσθέτουμε το υπόλοιπο αμαρέτο και το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα
    • Τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά για να μην μας ξεφουσκώσει
    • Βουτάμε το ένα πακέτο σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ
    • Από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα και κοσκινίζουμε μια στρώση κακάο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια
    • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ-κρέμα και τελειώνουμε με μια στρώση κακάο
    • Βάζουμε το τιραμισού πριν σερβίρουμε για 4 ώρες στο ψυγείο

Δείτε εδώ πως μπορούμε να παστεριώσουμε τα αυγά