Υλικά
- 150γρ σοκολάτα γάλακτος
Για το μπισκότο:
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
Για την καραμέλα:
- 1 3/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο
- 1/3 καστανή ζάχαρη
- 4 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι με το βούτυρο,σε μικρά κομματάκια,και το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Σε ένα τετράγωνο ταψάκι απλώνουμε καλά την βάση μπισκότου και την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.Αφήνουμε την βάση να κρυώσει καλά
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα,την ζάχαρη και το βούτυρο και τα σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά,μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
- Περιχύνουμε την καραμέλα πάνω στην βάση μπισκότου
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα,αφού πρώτα την έχουμε αφήσει να κρυώσει
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου,μέχρι να κρυώσει καλά,και κόβουμε τα μπισκότα μας