Σοκολατένιο μπισκότο με καραμέλα

1
4732

Υλικά

  • 150γρ σοκολάτα γάλακτος

Για το μπισκότο:

  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη

Για την καραμέλα:

  • 1 3/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο
  • 1/3 καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι με το βούτυρο,σε μικρά κομματάκια,και το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Σε ένα τετράγωνο ταψάκι απλώνουμε καλά την βάση μπισκότου και την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.Αφήνουμε την βάση να κρυώσει καλά
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα,την ζάχαρη και το βούτυρο και τα σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά,μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
  • Περιχύνουμε την καραμέλα πάνω στην βάση μπισκότου
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα,αφού πρώτα την έχουμε αφήσει να κρυώσει
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου,μέχρι να κρυώσει καλά,και κόβουμε τα μπισκότα μας