Υλικά:
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες καυτό γάλα
- 2 κρόκους
- 4 κ.σ κρύο γάλα
- 4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
- ζάχαρη άχνη & κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά,την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,τους κρόκους, και τις 4 κ.σ κρύο γάλα
- Προσθέτουμε το καυτό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μεχρι η κρέμα να πήξει
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει
- Στο μισό φύλλο της σφολιάτας απλώνουμε το 1/2 της κρέμας και διπλώνουμε με το άλλο μισό φύλλο σφολιάτας
- Κόβουμε σε λωρίδες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψι,πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στρίβοντας τα ελαφρά
- Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας
- Ψήνουμε τα μπουγατσίνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
- Πασπαλίζουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε απο τον φούρνο με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Tips: τα μπουγατσίνια μπορούν να μετατραπούν ευκολά σε διάφορες γλυκές ή αλμυρές λιχουδιές αλλάζοντας απλά την γέμιση ανάλογα τα γούστα σας!
Πηγή συνταγής: http://syntageskardias.blogspot.gr/