Μπουγατσίνια

0
6170


Υλικά:
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες καυτό γάλα
  • 2 κρόκους
  • 4 κ.σ κρύο γάλα
  • 4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
  • ζάχαρη άχνη & κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά,την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,τους κρόκους, και τις 4 κ.σ κρύο γάλα
  • Προσθέτουμε το καυτό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μεχρι η κρέμα να πήξει
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει
  • Στο μισό φύλλο της σφολιάτας απλώνουμε το 1/2 της κρέμας και διπλώνουμε με το άλλο μισό φύλλο σφολιάτας
  • Κόβουμε σε λωρίδες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψι,πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στρίβοντας τα ελαφρά
  • Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας
  • Ψήνουμε τα μπουγατσίνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
  • Πασπαλίζουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε απο τον φούρνο με ζάχαρη άχνη και κανέλα


Tips: τα μπουγατσίνια μπορούν να μετατραπούν ευκολά σε διάφορες γλυκές ή αλμυρές λιχουδιές αλλάζοντας απλά την γέμιση ανάλογα τα γούστα σας!

Πηγή συνταγής: http://syntageskardias.blogspot.gr/