Μπισκοτένια τούρτα

0
4210

Υλικά:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 250γρ μαργαρίνη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 κ.σ κορν φλάουρ
  • 10 κ.σ ζάχαρη
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 2 φακελάκια σαντιγύ σε σκόνη
  • λίγο κονιάκ
  • λίγο τρίμμένο φουντούκι ή καρύδι(προεραιτικά)
  • τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμένοι ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:


  • Σπάμε τα μπισκότα στα 3 και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή τσέρκι χωρίς να τα στρώσουμε,τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ή καρύδι
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,την μαργαρίνη και την κουβερτούρα σε κομμάτια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα(Δεν θέλουμε να πήξει πολύ,ώστε να εισχωρίσει ανάμεσα στα μπισκότα)
  • Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά
  • Ετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες,την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηρούς καρπούς