Υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 3 κ.σ κακάο
- 3 βανίλιες
- 1 κούπα γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά,εκτός απο το κακάο,και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
- Χωρίζουμε το μείγμα μας στην μέση και στο μισο προσθέτουμε το κακάο
- Βουτυρώνουμε καλά ενα στρογγυλό ταψάκι(23εκ) και απο πάνω στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
- Ρίχνουμε δυο κουταλιές απο το άσπρο μείγμα στο κέντρο του ταψιού και το αφήνουμε να απλωθεί μόνο του στην επιφάνεια
- Στην συνέχεια ρίχνουμε δυο κουταλιές απο το σοκολατένιο μείγμα ,ακριβώς στο κέντρο,πάνω στο άσπρο μείγμα και συνεχίζουμε εναλλάξ με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς θα 1 ώρα περίπου
Τips:Τις κουταλιές απο τα μείγματα θα πρέπει να τις ρίχνουμε στο ταψί προσεκτικά και χωρίς να κουνάμε το ταψί μας για να απλωθούν
Για να δούμε αν το κέικ μας είναι έτοιμο βυθίζουμε ενα μαχαίρι το οποιο πρεπει να βγει καθαρό