Υλικά:
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μπανάνες ώριμες σε φετες
- 3 κ.σ βούτυρο
- 3 1/2 κ.σ σπορέλαιο
- 6 κ.σ μερέντα
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2/3 της κούπας γάλα ανακατεμένο με 1/2 κ.γ χυμό λεμονιού
- χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την μισή κουταλιά απο το σπορέλαιο,κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την μερέντα ανακατευοντας καλά
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,την σόδα,το αλάτι και την κανέλα
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο,την ζάχαρη,το λάδι και τις μπανάνες
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
- Τέλος ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μισό μείγμα
- Προσθέτουμε διάσπαρτα 3 κ.σ μερέντα και με μια οδοντογλυφίδα ανακατευούμε ελαφρά να πάει παντού.Απο πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα
- Με ένα κουτάλι ρίχνουμε την υπόλοιπη μερέντα κάνοντας γραμμές και πασπαλίζουμε και χοντροκομμένα καρύδια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου