Η σοκολατόπιτα της Αναστασίας

4
8941
Πεντανόστιμη,οικονομική και πολύ εύκολη η σοκολατόπιτα που μοιράστηκε μαζί μας η μαμαδοφίλη Αναστασία!Δοκιμάστε τη και εσείς!!
Υλικά:

  • 250γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού νερό βραστό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 σφηνάκι κονιάκ(προαιρετικά)
  • 3 βανίλιες
  • 5 αυγά
  • 90γρ κακάο(3/4 από το πακέτο)
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού(προαιρετικά)
Εκτέλεση:


  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την μαργαρίνη
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και αυτή
  • Ρίχνουμε το βραστό νερό,κλείνουμε την φωτιά,προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά
  • Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το σιρόπι και το κρατάμε στην άκρη
  • Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες,το ξύσμα,το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 24εκ,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού(πάνω-κάτω)για 15-20 λεπτά
  • Βγάζουμε την σοκολατόπιτα απο τον φούρνο την κόβουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το σιρόπι (σαν γλάσσο αραιό) που είχαμε κρατήσει