Πεντανόστιμη,οικονομική και πολύ εύκολη η σοκολατόπιτα που μοιράστηκε μαζί μας η μαμαδοφίλη Αναστασία!Δοκιμάστε τη και εσείς!!
Υλικά:
- 250γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού νερό βραστό
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 σφηνάκι κονιάκ(προαιρετικά)
- 3 βανίλιες
- 5 αυγά
- 90γρ κακάο(3/4 από το πακέτο)
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την μαργαρίνη
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και αυτή
- Ρίχνουμε το βραστό νερό,κλείνουμε την φωτιά,προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά
- Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το σιρόπι και το κρατάμε στην άκρη
- Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα
- Προσθέτουμε τις βανίλιες,το ξύσμα,το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 24εκ,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού(πάνω-κάτω)για 15-20 λεπτά
- Βγάζουμε την σοκολατόπιτα απο τον φούρνο την κόβουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το σιρόπι (σαν γλάσσο αραιό) που είχαμε κρατήσει