Υλικά:
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού λάδι
- 1 φλ. τσαγιού τρούφα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Για το γλάσο
- 200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ μαργαρίνη
- 2 κ.σ κονιάκ
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά το πορτοκάλι,το κόβουμε στα 4 και το λιώνουμε στο μούλτι με την φλούδα
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη το νερό,το κονιάκ,τις βανίλιες,το λιωμένο πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα
- Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε ελαφρά
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα κομματιασμένη,τον χυμό και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει
- Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την μαργαρίνη και το κονιάκ και ανακατεύουμε
- Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το γλάσο