Apple crumble…μια μηλόπιτα πεντανόστιμη με ψιχουλιαστή ζύμη!
Υλικά:
5 μήλα κόκκινα
200γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
250γρ ζάχαρη
120γρ βούτυρο παγωμένο
1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους(κάθε φέτα σε 4 κομμάτια)
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα,πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.
Αδειάζουμε τα μήλα σε ένα μέτριο πυρέξ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη,την κανέλα,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.(δεν ζυμώνουμε)
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω απο τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.