Ωμά αυγά-Σαλμονέλα-Παστερίωση

3
1791
Είναι γνωστό ότι η χρήση ωμών αυγών στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω της σαλμονέλας.
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιθανότητες σαλμονέλας είναι 1 στις 20000.Για να εξαλείψουμε κάθε πιθανότητα λοιπόν όταν μια συνταγή απαιτεί ωμά αυγά δεν έχουμε παρά να τα παστεριώσουμε!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗΣ ΑΥΓΩΝ
 
Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε μια πετσέτα,ακουμπάμε τα αυγά που θέλουμε να παστεριώσουμε  και γεμίζουμε με νερό.
Τα σκεπάζουμε με μια άλλη πετσέτα και τα βάζουμε στον φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 55 βαθμούς για 45 λεπτά
Προσοχή!!Σε μεγαλύτερη θερμοκρασία θα αρχίσει να πήζει και να ασπρίζει το ασπράδι