Υλικά:
- 1 1/2 κιλό χταπόδι
- 500γρ κοφτό μακαρονάκι
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού κρασί
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτί χυμό ντομάτας
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το χταποδάκι σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσει,το σουρώνουμε,το κόβουμε σε κομματάκια και το κρατάμε στην άκρη.Το ζουμί που το βράσαμε δεν το πετάμε
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε το χταπόδι, τον χυμό ντομάτας,το κρασί,τα φύλλα δάφνης,αλάτι,πιπέρι,λίγο απο το ζουμί και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
- Ρίχνουμε 2 κούπες απο το ζουμί και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι.Βράζουμε μέχρι το μακαρονάκι να μαλακώσει και να πιει όλα τα υγρά.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζουμί ακόμα