Τηγανόψωμο

0
6609

Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Νερό χλιαρό όσο πάρει
  • Λευκό τυρί τριμμένο
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:


    • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,την μαγιά,την ζάχαρη,το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό,ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει
    • Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπάλες
    • Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και σε αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε σε λεπτό στρογγυλό φύλλο
    • Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και απο πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο που το έχουμε ανοίξει στο ίδιο μέγεθος
    • Κλείνουμε το τηγανόψωμο γύρω γύρω πατώντας το καλά και το τηγανίζουμε και απο τις δυο πλευρές σε καυτό λάδι
    • Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα τηγανόψωμα
    • Τα αφήνουμε να στραγγίξουν απο το πολύ λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας