Σφολιατίνια με πάπρικα και τριμμένη γραβιέρα!

0
1061

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα
  • πιπέρι
  • 150γρ τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση:

  • Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και με τον πλάστη το ανόιγουμε λίγο,απο την μια πλευρά μονο.να λεπτύνει
  • Το βουτυρώνουμε και το μισό φύλλο το πασπαλίζουμε με το αλάτι,την πάπρικα,λίγο πιπέρι και την γραβιέρα(κράταμε λίγη γραβιέρα για το τέλος)
  • Σκεπάζουμε την γέμιση με την άλλη μισή σφολιάτα και την πατάμε λίγο με τον πλάστη
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την σφολιάτα σε 10 λωρίδες τις στρίβουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε βάλει στην λαμαρίνα
  • Βουτυρώνουμε τα σφολιατίνια και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσουν