Υλικά:
- 300γρ κουβερτούρα κομματιασμένη
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 φλ. τσαγιού δημητριακά ρυζιού
- 1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη ή αλλο ξηρό καρπό
- 3 κ.σ μέλι
- 3 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
- 300γρ κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο
- Αποσύρουμε απο το μάτι και προσθέτουμε το μέλι και το κονιάκ
- Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στη σοκολάτα
- Προσθέτουμε τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ που έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και το απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει
- Αναποδογυρίζουμε το γλυκό στο πάγκο κοπής,αφαιρούμε την λαδόκολλα και κόβουμε με μαχαίρι τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια
- Βούταμε το κάθε κομμάτι στην λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και τοποθετούμε σε λαδοκολλα μέχρι να κρυώσουν