Πρασοτυρόπιτα

6
14167

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
  • 1 κιλό πράσα μόνο το άσπρο μέρος σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο+για το άλειμμα των φύλλων
  • 300γρ φέτα τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
  • Προσθέτουμε τον μαιντανό,τον άνηθο,την φέτα,φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα,ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να λιώσουμε την φέτα
  • Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα λαδώσουμε ένα ένα ξεχωριστά,απλώνουμε την γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα ένα ένα
  • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια