Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
- 1 κιλό πράσα μόνο το άσπρο μέρος σε λεπτές ροδέλες
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο+για το άλειμμα των φύλλων
- 300γρ φέτα τριμμένη
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν
- Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
- Προσθέτουμε τον μαιντανό,τον άνηθο,την φέτα,φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα,ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να λιώσουμε την φέτα
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα λαδώσουμε ένα ένα ξεχωριστά,απλώνουμε την γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα ένα ένα
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια