Πιροσκάκια μούρλια!!

0
16411
Πρόκειται για τα πιο εύκολα και νόστιμα πιροσκάκια που έχω δοκιμάσει!Την συνταγή μου την έστειλε στο facebook η φίλη μου η Μαρίνα…διαβάζοντας την είδα ότι είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και αποφάσισα να τα δοκιμάσω αμέσως!!
Πραγματικά υπέροχα!Δεν λέω κάτι άλλο…απλά δοκιμάστε τα!!

Υλικά:
περίπου 25 κομμάτια

για την ζύμη

  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις(περίπου)
  • 1/2 κούπα πουρέ πατάτας(έτοιμη σκόνη σε φακελάκι ή βρασμένη πατάτα)
  • 2 κ.σ σπορέλαιο
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
για την γέμιση
  •  Λουκάνικα κοκτέιλ ή φέτα ή πατάτα βραστή,λιωμενη με άνηθο και τυρί που λιώνει ή κιμάς μαγειρεμένος με κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο
Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και την μαγιά
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας,το σπορέλαιο,την ζάχαρη ,το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας,μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης τα ανοίγουμε με το χέρι μας σε φύλλο,βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας και τα κλείνουμε σε σχήμα πιροσκί
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και απο τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  • Τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν
Tip:Για να μην αρπάξουν εξωτερικά τα πιροσκί και μέσα είναι άψητα,μόλις τα ρίξουμε στο τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά
Εξίσου νόστιμα γίνονται άμα τα ψήσουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν!!