Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κουτί ντοματοχυμό
- 2 κ.σ πελτέ
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Λίγο ελαιόλαδο για το κάψιμο των μακαρονιών
- 400γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 δόσεις μπεσαμέλ
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κ.γ ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
- Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ο κιμάς να γίνει καφέ
- Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό,τον πελτέ,την κανέλα,αλάτι,πιπέρι,την ζάχαρη,1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του περίπου 30 λεπτά
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού της συσκευασίας
- Τα σουρώνουμε,βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε
- Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρούμε εδώ,ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά
- Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί
- Απο πάνω απλώνουμε τον κιμά και πάνω απο τον κιμά στρώνουμε καλά την μπεσαμέλ
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια