Πίτα με πατάτες,μπέικον και τριμμένο τυρί

5
18607
Υλικά:
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 4 πατάτες μέτριου μεγέθους
  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 250γρ διάφορα τυριά τριμμένα που να λιώνουν
  • Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • Σουσάμι
Εκτέλεση:


  • Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις πλένουμε και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί
  • Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα
  • Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον,τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από την φωτιά
  • Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει,ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί,στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας το λαδώνουμε και αυτό και απο πάνω απλώνουμε την γέμιση
  • Κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας,το λαδώνουμε,χαράζουμε την πίτα,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια