Οσομπούκο

1
3904

Ένα καταπληκτικό Ιταλικό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε!Μοσχαράκι κοκκινιστό με σέλερι,καρότο και κρασί σε συνδιασμό με έναν υπέροχο πουρέ με καλαμποκαλευρο και παρμεζάνα!

Υλικά:

  • 1 κιλό κότσι μοσχαρίσιο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 3 κλωνάρια ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα(η κλασσική συντγή δεν έχει)
  • 400γρ ντοματάκια κον κασέ
  • 1 κύβο βοδινού
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Λάδι για το τηγάνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Αλέυρι

Εκτέλεση:

      • Πλένουμε το μοσχάρι,το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε
      • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο αλευρώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές
      • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ένα φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε το σέλερι,τα καρότα και τα μανιτάρια ,μέχρι να μαραθούν
      • Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο,τα ντοματάκια και 2 ποτήρια νερό
      • Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κρέας και σιγοβράζουμε 2 1/2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα,Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια προσθέτουμε νερό
      • Σερβίρουμε ιδανικά με ριζότο ή πολέντα(για τη συνταγή της πολέντα πατήστε εδώ)