Εντυπωσιακά,πεντανόστιμα και πολύ εύκολα λουκανικοπιτάκια καλαμποκιού ιδανικά για παιδικά πάρτυ και όχι μόνο!!!Μια εξαιρετική συνταγή που την βρήκα στο Captain Cook!!Ευχαριστώ Έρη για τις τέλειες συνταγές που μας προσφέρεις!!
Υλικά:
- 1 κούπα γάλα χλιαρό
- 1 κούπα καλαμποκάλευρο
- 1 κούπα+3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 10-12 λουκάνικα μεσαία Φρανκφούρτης
- 2 κ.σ καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.γ αλάτι
- 1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- 1 πρέζα μαγειρική σόδα
- 1 αυγό
- Σουσάμι
- Καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, την μαγιά και την 1 κ.σ ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να αφρίσει η μαγιά
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο,το σταρένιο αλεύρι,την σόδα,το αλάτι και την πάπρικα
- Όταν η μαγιά αφρίσει προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, ελαιόλαδο και λίγο λίγο ανακατεύοντας το μείγμα με τα αλεύρια
- Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο,σε ζεστό μέρος,για 45 λεπτά περίπου
- Κόβουμε τα λουκανικάκια και τα ξυλάκια στην μέση και πέρναμε ένα ένα ξυλάκια σε κάθε λουκανικο
- Παίρνουμε μικρά κομματάκια απο την ζύμη τα πλάθουμε σε μακριά κορδόνια και τυλίγουμε το κορδόνι γύρω απο το λουκάνικο
- Αλείφουμε με αυγό,πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ταψί αφου πρώτα το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν