Υλικά:
- 6 κ.σ κακάο
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 10 κ.σ καλαμποκέλαιο
- το ξύσμα και τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- 1 κ.γ σόδα
- 2 κ.σ ξύδι
- 2 βανίλιες
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν καλά
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέικ να βγει καθαρό
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει,ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη