Ικαριώτικα πιταράκια

0
1240
Ίκαριώτικα πιταράκια με κολοκύθα και δυόσμο απο την Νίκη Τσαρνά
Υλικά:
Για την ζύμη
  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15γρ νωπή μαγιά ή 1 κ.γ ξηρή
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ μέλι
  • 1-2 κ.σ ελαιόλαδο(προαιρετικά)
Για την γέμιση
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κολοκύθα κίτρινη(1-1 1/2 κιλό)
  • Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:


  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την μαγιά(αν η μαγιά είναι νωπή την διαλύουμε πρώτα σε λίγο χλιαρό νερό)
  • Προσθέτουμε το μέλι,το λάδι και λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια(αρχικά το ζυμάρι κολλάει και χρειάζεται περίπου 10 λεπτά ζύμωμα)
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση
  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο,ρίχνουμε την κολοκύθα και την ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά της
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο,αλάτι,πιπέρι και τα γυρνάμε στο τηγάνι για 1-2 λεπτά ακόμα.Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει καλά
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με το ζυμάρι ένα φύλλο πάχους 1/2 εκ περίπου
  • Απλώνουμε την γέμιση στο μισό και διπλώνουμε με το άλλο μισό
  • Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λωρίδες και την κάθε λωρίδα σε κομμάτια ανα 3-4 πόντους κολλώντας λίγο με τα δάχτυλα μας τις άκρες
  • Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι,σε μέτρια φωτιά,και απο τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν