Φοκάτσια(focaccia) με ζαμπόν και τυρί

Πιτες/Πιτσες/Ταρτες, Συνταγες

 

Υλικά:

  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300ml γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ μαγιά
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί
  • Σουσάμι
Εκτέλεση:


    • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα,την ζάχαρη,την μαγιά και ανακατεύουμε
    • Προσθέτουμε τα αυγά,το λάδι,το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας σφικτός χυλός χωρίς σβόλους
    • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 24εκ περίπου και ρίχνουμε το μισό μείγμα
    • Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ζαμπόν και το τυρί και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα
    • Το στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

Διαβάστε περισσοτερα
Loading...

0 comments

  • H εικόνα λένε είναι χίλιες λέξεις. Η φωτογραφία με το γλύκισμα που ανέβασες είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! Δεν την ξέρω την συνταγή και σκέφτομαι να την κάνω για βραδάκι, τότε που μαζεύεται η οικογένεια. Μοιάζει με ψωμί ή περισσότερο με γλυκό; Έχει τραγανή ή μαλακιά υφή; Εμένα μου θυμίζει πίτσα η συνταγή και γι' αυτό τρελάθηκα… Μου αρέσουν οι γρήγορες και εύκολες συνταγές. Μπράβο που σκέφτεσαι πρακτικά… Σε φιλώ-Νίκη

Leave a Reply