Ρολό παντεσπάνι με πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα

Γλυκά, Κεικ, Συνταγες

Υλικά:

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • Πραλίνα φουντουκιού(τύπου μερέντα) ή μαρμελάδα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:


    • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
    • Προσθέτουμε την βανίλια,το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
    • Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου,βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα που να πιάνει και τα πλαινά και βουτυρώνουμε και από πάνω
    • Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 20 λεπτά(δεν παραψήνουμε γιατί το παντεσπάνι θα μας σπάσει την ώρα που το τυλίγουμε)
    • Βγάζουμε από το φούρνο,αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μια πετσέτα και ξεκολλάμε προσεκτικά την λαδόκολλα
    • Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα ή μαρμελάδα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό
    • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Διαβάστε περισσοτερα
Loading...

0 comments

Leave a Reply