Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο

7
1528

Υλικά:

  • 10 κολοκύθια
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
Εκτέλεση:

  • Πλένουμε τα κολοκύθια,κόβουμε τις άκρες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με το ειδικό εργαλείο
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,το μισο φλιτζάνι λάδι,το κρεμμύδι,το ρύζι.τον άνηθο,το μαιντανό,αλάτι,πιπέρι και ζυμώνουμε
  • Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.Αν μας περισσέψει γέμιση πλάθουμε γιουβαρλάκια και τα βάζουμε πάνω απο τα γεμισμένα κολοκύθια
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο,2 ποτήρια νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά απο το ζουμί της κατσαρόλας.Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού
Διαβάστε περισσοτερα
Loading...

7 COMMENTS

  1. Με 2 ποτήρια νερό δεν σκεπάζεται το περιεχόμενο,μήπως είναι λίγο το νεράκι;Χμμ το κάνω τώρα και ο θεός βοηθός…

  2. Καλησπέρα!!Άργησα να δω το μήνυμα δυστυχώς…το νερό στα φαγητά δεν έιναι στανταρ.Πχ παίζει ρόλο το μέγεθος των κολοκυθιών ή της κατσαρόλας.Βάζουμε λίγο νερό και αν χρειαστεί κατα την διάρκεια προσθέτουμε!Ελπίζω να πέτυχαν!!

  3. Όλγα μου,θα σου πω τις εξελίξεις…λοιπόν έβαλα και άλλο νεράκι και τα άφησα 60 λεπτά γιατί το ρυζάκι δεν ήταν μαλακό και έγινε λουκούμι!!!Ξετρελάθήκαμε!!!!!Λατρεύω το blog σου ,κάνω πολλές συνταγές από αυτό και ξαφνικά έχω μετατραπεί σε μια καλή μαγείρισσα!!!χαχαχα!!!Πάω τώρα να κάνω τα γίγας hot dog για τον μικρό και μεγάλο μου άντρα!!!!Τα φιλιά μου!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here