Γιαουρτοκέικ στιγμής με άρωμα λεμονιού

Γλυκά, Κεικ, Συνταγες

 

Ένα πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο κέικ,γρήγορο στην παρασκευή του και χωρίς πολλά υλικά.Ένα κέικ γιαουρτιού με άρωμα λεμόνι και χωρίς την παρουσία αυγών και βουτύρου.Δοκιμάστε το!

Υλικά:

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 1 1/2 κεσεδάκι ζάχαρη
  • 1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση:


    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σπορέλαιο και την ζάχαρη
    • Προσθέτουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
    • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24 εκ περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά
Διαβάστε περισσοτερα
Loading...

0 comments

  • Ενδιαφέρον το κέικ γιαουρτιού.
    Να ρωτήσω, αυγά δεν εχει ; η τα ξεχάσατε…..

  • Ευχαριστω για την συνταγη Ολγα , μπηκα στο blog σου ,μπραβο πολυ καλο , τυχεροι οι λεβεντες σου να τους καμαρωνεις γερους και ευτυχισμενους . Φιλια Μαρια Δημ.

  • Καλησπερα σας!!!Μολις το εβαλα στο φουρνο κ γευστικα που δοκιμασα τη ζυμη ειναι απιθανη.Το προβλημα μου ειναι αυτες οι δοσολογιες ομως…Για παραδειγμα ειχα γιαουρτι σε συσκευασια κιλου..Επισης δε ξερω ποια κουπα ειναι του τσαγιου κ εβαλα μια οτι ειχα κ μου βγηκε αρκετα σφιχτο κ το απλωσα με κουταλι στο ταψι.Εαν θελετε μεταφραστε τις αναλογιες σε γραμμαρια κ λιτρα γιατι ειναι πραγματικα πεντανοστημο κ θελω να κανω κ τα αλλα κεικ με πορτοκαλι κλπ.Πλεον σχεδον ολοι εχουν ζυγαριες.Ισως θα μπορουσατε να γραφετε διπλα κ τα gr,ml κλπ.
    Ευχαριστω πολυ για την συνταγη και να ξερετε πως γραφω καλοπροαιρετα κ οχι για παρατηρηση.Εχω κανει πολλα γλυκα σας!!!

  • Επειδή έχω γιαούρτι κιλού,οπότε δε έχω κεσεδάκι, μπορείτε να μου πείτε το λάδι και η ζάχαρη πόσο είναι ?

  • Παρακαλώ γράψτε μου τις αναλογίες σε gr. εάν γίνεται.Τουλάχιστο για την ζάχαρη και το λάδι .Ευχαριστώ

  • Το έφτιαξα και ήταν πολύ νόστιμο. Όμως αναρωτιέμαι αν αυτό το κέικ μπορώ να το αρωματίσω με ξύσμα πορτοκαλιού αντι για λεμονιού κι αν μπορώ να προσθέσω και κάποιο στοιχείο σοκολάτας;

  • καλησπερα…..μολις εβαλα στο φουρνο το γλυκο σας…..αλλα εχω μονο αερα πανω κατω,,,,,πειραζει στο ψησιμο;;;;οπως κι εμενα μου βγηκε πολυ σφικτο…και το απλωσα με το κουταλι…..(ισως ηθελε λιγοτερο αλευρι γιατι μαλλον οι κουπες τσαγιου μου ειναι μεγαλες!!!!!! ομως μυριζει υπεροχα,,,,,,,

Leave a Reply to Ανώνυμος Cancel reply