Banoffee

Γλυκά, Γλυκα ψυγειου/Τουρτες/Κορμοι, Συνταγες

Υλικά:

Για την βάση

  • 250γρ σοκολατένια μπισκότα
  • 100γρ βούτυρο
  • 2 κ.σ λικέρ της αρεσκείας σας(προαιρετικα)
Για την κρέμα
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση:

      • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο όπως ειναι με το κουτί του,την γεμίζουμε νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα.Στο διάστημα αυτο αν χρειαστει προσθέτουμε νερο ωστε το γάλα να ειναι πάντα σκεπασμένο
      • Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
      • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ
      • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι,τα ενώνουμε με το βούτυρο,προσθέτουμε το λικερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια μάζα(Αν βάλουμε λικέρ αφαιρούμε 2 κ.σ απο το βούτυρο)
      • Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή κουμπωτή φόρμα 24 εκ,στρώνουμε καλά το μείγμα του μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
      • Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φετούλες,τις τοποθετούμε πάνω στην βάση μπισκότο και περιχύνουμε με την καραμέλα
      • Τέλος από πάνω στρώνουμε την σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα
    Διαβάστε περισσοτερα

    Leave a Reply