Υλικά:
- 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 200γρ τυρί τριμμένο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κ.σ μέλι
- ρίγανη
- 2 κ.σ βούτυρο
- 2 κ.σ αλεύρι
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κουπά ζωμο(1 κύβος διαλυμένος μέσα στην κούπα με το νερό)
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 1 κ.σ λάδι
- Προσθέτουμε το μέλι και λίγο ρίγανη.Ανακατεύουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ βούτυρο
- Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα
- Προσθέτουμε πρώτα τον ζωμό και μετα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν
- Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα και τις ανακατεύουμε
- Βάζουμε σε ένα πυρέξ την μισή ποσότητα απο τις πατάτες με την κρέμα,απο πάνω τα μισά κρεμμύδια και τελειώνουμε με λίγο τυρί.Επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά για άλλη μια στρώση
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο(μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες) και άλλη μισή ώρα ξεσκέπαστο για να ροδίσει καλά η επιφάνεια