Μακαρόνια με κιμά

0
1095

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη(προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • Λάδι ή βούτυρο για τα μακαρόνια
  • Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:


    • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό.Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο βρασμού της συσκευασίας
    • Τα σουρώνουμε,καίμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο,ρίχνουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην τα λιώσουμε
    • Ζεσταίνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί
    • Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρνάμε στην κατσαρόλα άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει καφέ
    • Ρίχνουμε την πιπεριά,την ντομάτα,τον πελτέ,το ξύλο κανέλας,την ζάχαρη,λίγο νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να μείνει χωρίς ζουμιά
    • Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί