Κριθαρότο σπέσιαλ

0
1725

Υλικά:

  • 300γρ κριθαράκι μέτριο
  • 150γρ μπρόκολο
  • 200γρ τυρί κρέμα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 125γρ κρασί λευκό
  • 6 φέτες γαλοπούλα βραστή
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • Λίγα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1-2 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:


  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
  • Προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα,τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα
  • Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί εντελώς προσθέτουμε τον κύβο και 1 ποτήρι καυτό νερό και μπόλικο πιπέρι
  • Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει χωρίς υγρά.Προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειαστεί.Το κριθαράκι θα πρέπει να είναι al dente
  • Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά
  • Αφήνουμε το κριθαρότο να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε με μπόλικη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Πηγή συνταγής:Άκης Πετρετζίκης