Βιεννέζικη βασιλόπιτα

0
4574
 Υλικά:
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 3-4 βανίλιες
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
  • 4 κ.σ καρυδόψυχα
  • 4 κ.σ αμυγδαλόψυχα
  • 4 κ.σ σταφίδες ξανθές
  • 4 κ.σ ινδική καρύδα
  • 4 κ.σ τριμμένη κουβερτούρα
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού
Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και συνεχίζουμε ρίχνοντας τις βανίλιες και τα ξύσματα
  • Ρίχνουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι-αλεύρι και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
  • Προσθέτουμε την καρυδόψυχα,την αμυγδαλόψυχα,την ινδική καρύδα,την τριμμένη κουβερτούρα,τις σταφίδες και την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 45 λεπτά περίπου(δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί η βασιλόπιτα όπως τα κέικ)
  • Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει λίγο,ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε
Πηγή συνταγής:  http://www.sintagespareas.gr/