Τσουρεκόψωμο

Τσουρεκόψωμο γεμιστό με πραλίνα

Γλυκά, Γλυκα ζυμης, Συνταγες
 Τσουρεκόψωμο γεμιστό με πραλίνα!!

Υλικά:

  • 500-600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(όσο πάρει)
  • 250γρ γάλα χλιαρό
  • 80γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 2 αυγά
  • 100γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Πραλίνα φουντουκιού(περίπου 4-5 κουταλιές)

Εκτέλεση:


  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα,το βούτυρο,τη ζάχαρη,τα αυγά,την μαγιά και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι ζυμώνοντας με τον γάτζο μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει(αν δεν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια)
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο(περίπου 1,5-2 ώρες)
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι στα 4 και ανοίγουμε 4 στρογγυλά ίσα φύλλα τόσα ώστε να χωράνε σε ένα μέτριο ταψάκι
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε το πρώτο φύλλο
  • Το αλείφουμε με μπόλικη μερέντα.Από πάνω τοποθετούμε το επόμενο φύλλο και απλώνουμε πάλι μερέντα
  • Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε με τα 2 τελευταία φύλλα χωρίς όμως να βάλουμε μερέντα πάνω από το  τελευταίο
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε 8 τρίγωνα αφήνοντας άκοπο ένα κύκλο στην μέση
  • Στη συνέχεια κόβουμε στην μέση τα 8 κομμάτια και έχουμε 16 λωρίδες
  • Πιάνουμε δυο δυο τις λωρίδες και τις στρίβουμε προς τα έξω
  • Μεταφέρουμε το ψωμί μας μαζί με την λαδόκολλα σε ένα ταψάκι
  • Αφήνουμε το τσουρεκόψωμο να φουσκώσει σε ζεστό μέρος περίπου 40 λεπτά και ψήνουμε στην πρώτη σχάρα,σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.Οχι πολύ παραπάνω γιατι δεν θέλουμε να στεγνώσει
 
Διαβάστε περισσοτερα
Loading...

0 comments

  • το εχω κανει με κουβερτουρα λιωμενη, οχι μερεντα.πολυ ωραιο. επισης το εχω κανει με τυρι φετα.επισης ωραιο.

Leave a Reply