Το πιο έυκολο γλυκό ψυγείου!!

11
31844
Ελαφρύ,πεντανόστιμο,πολύ εύκολο να φτιαχτεί και οικονομικότατο!Δοκιμάστε το!
Υλικά:
  • Φρυγανιές
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα(αν δεν βρίσκετε παίρνετε βανίλια και συμπληρώνετε 2 κ.σ κακάο)
  • 400γρ γάλα φρέσκο
  • 1κονσέρβα morfat κρύα
  • Λίγη ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα
  • Αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • Λίγο κονιάκ(προαιρετικά)
Εκτέλεση:

      • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τα 400 γρ γάλα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει(αν πάρουμε με γεύση βανίλια προσθέτουμε και το κακάο)
      • Σε ένα μπολ βάζουμε την morfat και χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να αφρατέψει προσθέτοντας λίγη ζάχαρη άχνη ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την σαντιγί
      • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη με το νερό
      • Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ
      • Στρώνουμε στον πάτο ενός μικρού πυρέξ φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με κανέλα
      • Στρώνουμε την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής,από πάνω άλλη μια στρώση φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε και ξαναπασπαλίζουμε με κανέλα
      • Τελείωνουμε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής,από πάνω στρώνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα
      • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε
    Διαβάστε περισσοτερα

    Comments

    comments

    11 COMMENTS

    1. Υπέροχο μαμαδίστικο γλυκό που μου θύμισε τα χρόνια που σαν φοιτήτρια μας το έφτιαχνε η μαμά μιας φίλης.Αντιδρώ μόνο στη κονσέρβα morfat που δεν μου αρέσει γιατί έχει μία μυρωδιά που απεχθάνομαι.Προτιμώ πάντα τη φυτική κρέμα

    LEAVE A REPLY